Από Elli L.

 «Τα μαθες τα νέα, ο δικός σου αρραβωνιάστηκε!», όπου δικός σου  βάλτε ο πρώην σου, που για κάποιο λόγο αναφέρεται πάντα ως ο δικός σου, έστω και αν ανήκει καιρό οπουδήποτε αλλού εκτός  από εσένα! Και θα μου πείτε, οκ φυσική εξέλιξη, ήρθε η ώρα του, μεγάλωσε, ωρίμασε, βρήκε την κατάλληλη, αλλά το θέμα περιπλέκεται όταν όλα τα ως άνω τα αρνιόταν διακαώς όσο ήσασταν μαζί και ήταν και ο λόγος που χωρίσατε!
Οπότε, ναι επισήμως σου ήρθε κεραμίδα αυτό το νέο, γιατί εσύ παλεύεις ακόμα όχι να τον ξεπεράσεις, αλλά να σταυρώσεις επιτέλους μια σχέση που να μη θυμίζει κόπια αυτής της προηγούμενης αδιέξοδης σχέσης! Και γίνεται ακόμα βαρύτερο το κεραμίδι, όταν μίλησες προσφάτως μαζί του μετά από χρόνια σιωπής, για να μάθεις ότι είχε σχέση, συζούσε, έψαχνε για σπίτι και ότι κατάλαβε πλέον το λάθος του να τραβάς μια σχέση σε μάκρος! Ναι, μόνο που η δική σας δεν τραβήχτηκε απλά σε μάκρος, μπήκε στο κρεβάτι του Προκρούστη κανονικά, και αφού τεντώθηκε σαν λάστιχο, αφέθηκε να φύγει μέσα από τα δάχτυλά σας και εκτοξεύτηκε με δύναμη στον αγύριστο…με την καλή έννοια!
Και κάπου εδώ νιώθεις πως έχεις βαρεθεί να στρώνεις το δρόμο για τις επόμενες  γενιές γυναικών στη ζωή του, να έχεις συμβάλλει τα μέγιστα στο να γίνει λίγο πιο αποφασιστικός, λίγο πιο ανεξάρτητος, λίγο πιο άντρας ρε παιδί μου, και να καταλήγεις εσύ η ανάμνηση μιας «μεντόρισσας» που όμως έμεινε η ίδια μετεξεταστέα. Και αυτό γιατί ο μαθητής ξεπέρασε το δάσκαλο, φούσκωσε αυτοπεποίθηση και πάτησε γερά στα πόδια του που ως τότε ήταν ακόμη στρογγυλά σαν βρεφικές πατουσίτσες, και τώρα σαν μεγαλοπόδαρο όν όχι απλά κάνει βήματα, αλλά συναγωνίζεται αυτά των Γιγάντων του παραμυθιού.
Αυτή λοιπόν η νέα έκδοση του «δικού σου» προϊόντος – πρώην γκόμενου έχοντας υποστεί όλες τις δικές σου βελτιώσεις και αναβαθμίσεις για τον δικό του τύπο μοντέλου, τώρα πια  ανήκει και επισήμως αλλού!Και αν θέλεις για παρηγοριά να φέρνεις στο μυαλό σου τη λαϊκή σοφία με ρήσεις τύπου «στρίβειν δια του αρραβώνως», ή «το δικό σου το τυχερό είναι αλλού», μάθε λοιπόν πως αν δεν πήρες ακόμα το μάθημα σου τώρα ήρθε η ώρα!
Αν ένας δρόμος χρειάζεται στρώσιμο είναι ο δικός σου και όχι των άλλων, γιατί θα τον χρησιμοποιήσουν για να φύγουν μακριά σου με ταχύτητες μπι-μπιπ (κογιότ), ασχολήσου λοιπόν με τη δική σου αυτοβελτίωση και μη σπαταλάς χρόνο και χρήμα  σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου (άντρες πρώην/νύν/αεί)!