(Αυστηρώς ακατάλληλο για μυγιάγγιχτους)

Και καλά να εκφράζεις εσύ μόνη σου το εναγώνιο ερώτημα σε πρώτο πρόσωπο, το καταλαβαίνω απόλυτα (πίστεψε με, πιο απόλυτα δε γίνεται). Έτσι γουσταρίζεις να μαζοχίζεσαι και να αναρωτιέσαι μέρα-νύχτα, πότε θα έρθει στη ζωή σου ο εν δυνάμει πατέρας των εν δυνάμει παιδιών σου. (Ποια είμαι εγώ να μιλήσω για ψυχαναγκασμούς;) Ή έτσι σου αρέσει ρε παιδάκι μου να τα πρήζεις στο γκόμενο σου για το πότε θα σου κάνει παιδί.
Απ’όταν πέρασα όμως στη δεύτερη πίστα της ενηλικίωσης (βλ. μετά τα 30) παλεύω να καταλάβω τους ανθρώπους που απευθύνουν αυτήν την ερώτηση σε δεύτερο πρόσωπο λες κι εξαρτάται από την απάντηση σου η παρούσα ή μελλοντική τους ευτυχία, το μέλλον του κόσμου, η άνοδος στο χρηματηστήριο, το αν θα ξινίσει ο τραχανάς, αν θα βγει η Ελλάδα από την κρίση, αν θα τελειώσει ποτέ “Η Τόλμη & Γοητεία” κι αν θα σταματήσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ή σάμπως κι εσύ, δεν το έχεις σκεφτεί πότε από μόνη σου και περιμένεις τον πεφωτισμένο να σου εμφυσήσει την απόφαση, βέβαιος-α ότι θα απαντήσεις με ακριβή ημερομηνία και ώρα ή με ατάκα του τύπου: “Γουάου, ωραία ιδέα αυτή, μα καλά, πώς δεν το σκέφτηκα μέχρι σήμερα;”
Συζητώντας λοιπόν με αρκετές γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με την καυτή ερώτηση και από το σοκ και δέος για την αδιακρισία του άλλου (είτε επρόκειτο για συνάδελφο, συγγενή ή την περιπτερού της γειτονιάς), έμειναν να χαμογελάνε σαν ηλίθιες και απάντησαν το άθλιο κλισέ : ”όταν θέλει ο Θεούλης”, καταλήξαμε στην ακόλουθη λίστα απαντήσεων που θα ήθελαν να δώσουν και δεν έδωσαν ποτέ και την παραθέτω προς δικαίωση της κάθε πικραμένης υπερασπίστριας του δικαιώματος στην διαφύλαξη της προσωπικής ζωής…! Την επόμενη φορά που κάποιος-α, δήθεν από ενδιαφέρον, θα σε ρωτήσει λες κι έχεις το κληρονομικό χάρισμα, πότε το σπερματοζωάριο του συντρόφου σου θα βρει το δρόμο για το αυγό, μπορείς να σκεφτείς ή ακόμα καλύτερα, να πεις κάτι από τα παρακάτω:
1. Όταν η μελισσούλα τρυγήσει το λουλουδάκι
2. Όταν θα τελειώσει η απεργία των πελαργών
3. Όταν τελειώσει η τσόντα που γυρίζουμε, δεν τους αρέσουν οι έγκυες
4. Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι
5. Όταν θα πάψεις εσύ να είσαι περίεργος-η
6. Όταν οι ηλίθιοι θα είναι σε άδεια και η ποσότητα βλακείας στην ατμόσφαιρα θα είναι σε ασφαλή για το παιδί μου επίπεδα
7. Όταν κόψω τα ναρκωτικά και το αλκοόλ
8. Όταν η Τζολί και ο Πιτ κάνουν το όγδοο παιδί και ξεμπερδέψουν και δε με τρώει πια το κόμπλεξ της σύγκρισης
9. Όταν θα πάμε εκείνο το γαμήλιο ταξίδι που λέγαμε στη Χαβάη. Πάντα ήθελα να μείνω έγκυος κάτω από το κόκονατ τρι. (βλ. τραγουδάκι) Μήπως θα θέλατε να συμβάλλετε; Στο να πάμε το ταξίδι εννοώ.
10. ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!! Aloha!