…ανοίγει ένα παράθυρο με θέα τον ήλιο!

Από Elli L.

Λοιπόν για εμένα έκλεισαν 2 πόρτες σχεδόν ταυτόχρονα. Πρώτα κούνησα το μαντήλι σε μια σχέση από αυτές που όλο λέω να μην κάνω-από αυτές ξέρετε τις λεγόμενες μακροχρόνιες-και αδιέξοδες να συμπληρώσω. Λοιπόν το τράβηξα από τα μαλλιά ώσπου διαπίστωσα πως  άρχισα εγώ να καραφλιάζω και αυτός να βγάζει χνούδι-ως αναίσθητο αρσενικό με ένα φόβο μεγαλύτερο και από το θάνατο-τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Πόνεσα, χτυπήθηκα λίγο σαν φραπεδάκι καθώς πλησίαζε το Καλοκαιράκι και ήμουν μόνη και πληγωμένη και τελικά λίγο πριν κλείσει και η δεύτερη πόρτα στη ζωή μου άνοιξε ένα παράθυρο σε μέγεθος μπαλκονόπορτας! Ξαφνικά εκεί που είχα αποκλείσει τον  έρωτα ήρθε αυτός και με βρήκε για να μου αποδείξει πως έρχεται εκεί που δεν τον περιμένεις και σου αλλάζει τη ζωή! Ανακάλυψα το χαμόγελο μου που αν δεν ήταν κάτι φωτογραφίες από διακοπές στα 20+ είχα ξεχάσει πως είναι να διαγράφεται στο πρόσωπό μου,  άκουσα το γέλιο μου που νόμιζα πως είχε πατηθεί το mute εδώ και κάτι αιώνες, βρήκα την χαμένη μου ενεργητικότητα και ξύπνησα θαρρείς από ένα λήθαργο που είχα πέσει μαζί με τον Winnie την αρκουδίτσα εξ ου και τα περιττά κιλάκια του Χειμώνα! Κάπως έτσι όταν λίγο αργότερα έκλεισε και το δεύτερο κεφάλαιο-πόρτα, αυτό της δουλειάς μου, πλέον είχα τη δύναμη να το αντιμετωπίσω με αισιοδοξία και να πιστέψω πως και αυτό θα περάσει και θα έρθουν καλύτερες μέρες. 
Και ήρθαν! Έζησα ένα Καλοκαίρι μαγικό, που ξεπέρασε κάθε μου φαντασία! Λένε πως ο έρωτας έχει φτερά και μας ταξιδεύει. Ε λοιπόν έχει και με αυτά τα φτερά γνώρισα ένα νέο κόσμο γεμάτο όμορφες παρέες, αυθόρμητα ταξίδια, νέες εμπειρίες και ανακαλύψεις! Τα τελευταία χρόνια λαχταρούσα όσο τίποτα μια εκδρομή , έτσι απλά, χωρίς πολύ συζήτηση και κολλήματα. Ε, φέτος πήρα την εκδίκηση της εκδρομής! Τις πρώτες μου βουτιές στις αρχές του Καλοκαιριού τις έκανα στην αγαπημένη Κάρυστο σε γαλάζιες παραλίες με χρυσαφένια άμμο.
Ακολούθησε η εκδρομή στο ρομαντικό Ναύπλιο με αφορμή έναν πανέμορφο γάμο, και εκεί απλά διαπίστωσα τον ερωτισμό αυτής της πόλης καθώς την περπατάς πιασμένος χέρι-χέρι. Έπειτα ήρθε η απόδραση  στο Αίγιο για λίγη χαλάρωση  και πολύ διασκέδαση. Αναπάντεχα βάλαμε άρωμα φιόρο του Λεβάντε και μεταφερθήκαμε στη Ζάκυνθο με τις απόκρημνες παραλίες και τα βαθυγάλαζα νερά. Πολύ σύντομα η εκδρομική διάθεσή μας μάς ταξίδεψε στην Πάργα. Γραφική, ζεστή και ζωντανή, και φυσικά επιβεβλημένη η γρήγορη επίσκεψη δια θαλάσσης στους Παξούς-Αντίπαξους, όπου το πράσινο ανάγλυφο έβρεχε τα πόδια του στη θάλασσα. Και κάπως έτσι η πρώτη από τις δύο φετινές Πανσελήνους του Αύγουστου μας βρήκε στο νησί των ανέμων! 
 

Η Μύκονος με την κυκλαδίτικη απόλυτη αισθητική της  και το σεληνιακό της τοπίο μας μάγεψε άλλη μια φορά! Αφήσαμε πίσω τα πολύβουα Ματογιάννια για μια επάνοδο στο Αίγιο, παράλληλα με μια επίσκεψη στα μοναδικά Καλάβρυτα με τον οδοντωτό. Πάντα μου άρεσαν οι διαδρομές με το τρένο, αλλά αυτό ήταν θαρρείς βγαλμένο από την ιστορία! Πραγματικό ταξίδι στο χρόνο! Και από εκεί στην Κερπινή για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου,  ένα χωριό υπερήφανο για την ομορφιά του και την ιστορία του. Η χάρη μου έφθασε μέχρι και στα 1.560 μέτρα, στο Αιολικό Πάρκο Λίθος που βρίσκεται στο διπλανό χωριό, και η θέα μου έκοψε την ανάσα. Ένα σύντομο αποχαιρετιστήριο πέρασμα από την Κάρυστο και επιστροφή στην Αθήνα , η μέρα άρχισε να μικραίνει, έβαλα το απαραίτητο ζακετάκι τα βραδάκι  και ο Σεπτέμβρης μπήκε με φούρια, αλλά εγώ δε θέλω να τελειώσει αυτό το Καλοκαίρι…και ξαφνικά συνεχίζεται! Φύγαμε για Κρήτη στο Νομό Ηρακλείου σε μια αγροτουριστική εκδρομή με αφορμή τον τρύγο! Εμπειρία μοναδική που συνοδεύτηκε από την ίδια την παραγωγή του κρασιού στο σπίτι, στην αυλή, αυθεντικά και παραδοσιακά. Δουλειά κοπιαστική, αλλά η τοπική κανελάδα με αποζημίωσε,  το αναψυκτικό με πάγο από χιόνι του Ψηλορείτη. Επιστροφή στο κλεινόν άστυ συντροφιά με άπειρες φωτογραφίες και εικόνες στο μυαλό μου που θα κάνουν αυτό το Χειμώνα πιο φωτεινό και ζεστό, απλά γιατί η ζωή είναι αναπάντεχη, και δεν πρέπει ποτέ να χάνεις την ελπίδα σου όσο και να υπάρχουν δυσκολίες! Το καλοκαίρι είναι κατάσταση μυαλού και πρέπει να κατοικεί μέσα μας!

Καλό Φθινόπωρο και καλές εκδρομές…