Από Elli L.
Ένα κινέζικο ρητό λέει πως μπορεί να αγοράσεις ένα σπίτι, αλλά δεν μπορείς να αγοράσεις την Eστία. Γιατί μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις ότι ένα σπίτι δεν είναι τα ντουβάρια και η επίπλωση, αυτά είναι τα υλικά μέρη, τα άυλα είναι τα πιο ουσιαστικά και δεν πωλούνται  στα μαγαζιά με είδη σπιτιού!
Είναι οι άνθρωποι που ομορφαίνουν ένα σπίτι, οι λύπες και οι χαρές τους μέσα σε αυτό, οι φωνές και τα γέλια τους, το φώς που μπαίνει το πρωί, τα πρωινά στο κρεβάτι, η γεύση από τη σπιτική μαρμελάδα,  τα λουλούδια στο βάζο, το άρωμα του ζεστού καφέ, το χουχούλιασμα στον καναπέ, τα βιβλία γυρισμένα ανάποδα να κρατάνε τη σελίδα, το καρό κουβερτάκι στην πολυθρόνα, το φώς των κεριών, η μυρωδιά από τα ξύλα στο  τζάκι, οι φίλοι και τα επιτραπέζια παιχνίδια, οι αυτοσχέδιες πίτσες, τα ταξιδιωτικά σουβενίρ , τα μαγνητάκια στο ψυγείο, τα χαμογελαστά πρόσωπα στις πολύχρωμες κορνίζες, τα κολλημένα ποστιτάκια με μηνύματα αγάπης, ο μίνι λαχανόκηπος στη βεράντα, το γουργουρητό της γάτας, το καλωσόρισμα του σκύλου,  και  η λίστα  μακραίνει  όσο η οικογένεια μεγαλώνει.
 Το σπίτι  του καθενός μας  έχει δική του προσωπικότητα, δικό του ξεχωριστό άρωμα, χρώμα, άποψη, αίσθηση , ιστορία… απλά διηγείται τη δική μας όταν ζούμε εμείς μέσα σε αυτό! Αλλά είναι και μια προέκταση του εαυτού μας που αποζητά  την αγάπη και τη φροντίδα μας, και μας την ανταποδίδει με το παραπάνω, όταν επιστρέφουμε σε αυτό  έπειτα από μια κοπιαστική μέρα στη δουλειά και το μόνο που θέλουμε είναι να χωθούμε στην αγκαλιά του. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος στον κόσμο σαν αυτό!

Αλήθεια τι είναι για σένα το σπίτι σου;

Από Elli L.