Από Elli L.

Μαλλιά ολόισια ισιωμένα με το σίδερο, μακιγιάζ έντονο, ντύσιμο εξωσχολικό και βουρ για το μπαράκι. Εκεί βρίσκεται αυτός, η πηγή των ατελείωτων δακρύων μου, η πρώτη μου αγάπη και παντοτινή! Aλλά όπως έλεγε εκείνος “τα δάκρυα μου μπροστά σε αυτά που έχυσε αυτός για μένα σε όλο το γυμνάσιο-λύκειο που με κυνηγούσε και εγώ τον έφτυνα, είναι σαν σταγόνα στον ωκεανό!” Όμως τελικά ο έρωτας με κεραυνοβόλησε έστω και καθυστερημένα, κράτησε δύο χρόνια αλλά εκείνος το είχε πλέον αποφασίσει. Χωρίσαμε όχι επειδή δεν με αγαπούσε, αλλά επειδή υπήρχαν τόσα πράγματα για αυτόν εκεί έξω να τα ζήσει! Βασικά εννοούσε τόσες γυναίκες να γνωρίσει! Και αυτό το επιβεβαιώνω ως άλλο κυνηγόσκυλο, καθώς τον ακολουθούσα κατά πόδας!
Τον βλέπω στο βάθος ανάμεσα στον κόσμο, ψηλός, αδύνατος και έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο…των γυναικών! Κι εγώ που νόμιζα πως ήμουν η γυναίκα της ζωής του… Στέκω σαν χαζή και τον κοιτάζω. Ξαφνικά σαν να βουβάθηκαν τα ηχεία στο μπαράκι και εγώ ακούω τις σκέψεις μου στη διαπασών. Να πλησιάσω; Nα του μιλήσω; Θέλω να τον φιλήσω. Ποια είναι αυτή δίπλα του; Και ξαφνικά είμαι μπροστά του σα να με τράβηξε με ένα αόρατο λάσο. Καπνίζει και κάνει πως δε με βλέπει. Αρπάζω το τσιγάρο του και το βάζω με λαχτάρα στο στόμα μου, τραβάω μια ρουφηξιά και σχεδόν πνίγομαι αλλά δεν το δείχνω. Με κοιτάζει με απορία. Τι κάνεις; μου λέει. “Ήταν ότι πιο κοντινό στο στόμα σου”, του απαντώ και φεύγω βιαστικά. Ήταν το πρώτο μου τσιγάρο, κλεμμένο από το στόμα του πρώτου μου έρωτα αντί για το φιλί του!
Τα χρόνια πέρασαν αλλά ευτυχώς το τσιγάρο έμεινε ανάμνηση, να μου θυμίζει εκείνον. Η απόρριψη ήταν διπλή. Άλλωστε το τσιγάρο δημιουργεί καρδιοπάθειες! Το λέει και το Υπουργείο Υγείας!