Ακριβώς αυτό που διαβάζεις. Σε διάστημα 18 μηνών.
Μη σοκάρεσαι μικρή μου, είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Κάποια στιγμή η ψυχούλα σου θα μάθει να τα ζει όλα με ένα ήρεμο φωτεινό φως, θα μάθεις να χαμογελάς στα εύκολα και στα δύσκολα, θα μάθεις να συγχαίρεις και να συλλυπάσαι, να στέκεσαι σωστά, να ντύνεσαι και να χτενίζεσαι σωστά για την κάθε περίπτωση, θα μάθεις ποια είναι τα σωστά δώρα γάμου, βάφτισης, θα γράψεις σε αμέτρητα βιβλία ευχών, θα ξεσκονίσεις τις μπασκετικές σου γνώσεις για να πιάσεις με lay up κάποιο νυφικό μπουκέτο, θα πεις “ζωή σε σας” -το τελευταίο δεν σου το εύχομαι ούτε να το πεις ούτε να το ακούσεις αλλά είναι δύσκολο να έχεις φτάσει τα 30 και να μην σου έχει τύχει ποτέ.
Όταν θα παντρευτεί η πρώτη φίλη σου τα πάντα θα είναι συναρπαστικά, μεγάλα, απίστευτα, θα κλαίτε, θα γελάτε και θα τσιρίζετε όλες μαζί, θα γράφετε τα ονόματα σας στα παπούτσια, θα χορεύετε λυσσασμένα μέχρι πρωίας.
Όταν θα παντρευτεί η δέκατη φίλη σου, στα μισά τραπέζια θα υπάρχει κι από μια εγκυμονούσα, εσύ θα χασμουριέσαι από τις 12, όλοι θα μιλάνε για το φαγητό και για το αν ήταν καλό το γουρουνόπουλο ενώ το πρόγραμμα της μουσικής θα το ‘χεις μάθει πια απέξω.
Κάποιοι τα ονομάζουν όλα αυτά ανούσια κοινωνικά συμβόλαια.
Εγώ λέω φάροι, σημάδια, που αγκυροβολούμε κατά καιρούς για να μπορούμε να τραβάμε φωτογραφίες για το άλμπουμ της ζωής μας. Μη βιαστείς να τα ζήσεις, μην τα μεγαλοποιήσεις αλλά κυρίως μην τα αρνηθείς. Κρύβουν μέσα τους κάποιες από τις πιο έντονες στιγμές της ζωής σου.

http://www.youtube.com/watch?v=P-kzeisyMbw